U Pragu izložba o Sarajevskom atentatu

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Danka Savić, zajedno sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Češke Republike Karelom Borůvkom i veleposlanikom Republike Austrije Ferdinandom Trauttmansdorffom otvorila je jučer u Pragu izložbu fotografija Historijskog arhiva grada Sarajeva.

U prostorima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike postavljene su fotografije koje oslikavaju period Sarajeva sa početka prošlog stoljeća, događaje koji su slijedili prije, u toku, i nakon Sarajevskog atentata.

U svom govoru, veleposlanica Savić je kazala da je zbog svih događaja koji su obilježili prošlo stoljeće, ova stogodišnjica posebno važna, jer postoji stalna potreba da se promovira mir i razumijevanje.

Svi su u svojim govorima istakli da je potrebno da se stalno upućuju poruke potrebe za kulturnom različitosti, suradnjom i tolerancijom. Izložba koja je ostvarena na inicijativu Veleposlanstva Bosne i Hercegovine i u suradnji sa Veleposlanstvom Austrije i Ministarstvom vanjskih poslova Češke Republike, okupila je oko četrdeset veleposlanika i drugih diplomata akreditiranih u Češkoj Republici.

Ova izložba, čiji je cilj bio da se najprije predstavi diplomatskom koru, a sredinom narednog mjeseca biti će preseljena u Češki centar, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

(FENA)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.