Izložba “Sarajevo 1941-1945” i promocija monografije

Povodom obilježavanja 67. godišnjice osnivanja i rada JU Historijski arhiv Sarajevo, kao i obilježavanja manifestacije “Dani Kantona Sarajevo 2015. godine” i 70 godina od završetka II. Svjetskog rata i pobjede nad fašizmom, Historijski arhiv Sarajevo je pripremio izložbu, postavljenu u Brusa bezistanu (Muzej Sarajeva) pod nazivom “Sarajevo 1941-1945.- plakati, proglasi, štampa, propaganda”, autora Admira Nezirovića, višeg arhivista.

Najveći dio eksponata postavljenih na ovoj izložbi je iz Zbirke plakata Historijskog arhiva Sarajevo, jedne od najznačajnijih i najbrojnijih zbirki koje Arhiv posjeduje. Dio eksponata nam je ustupio Arhiv Bosne i Hercegovine.

IMG_2292U okviru naše izdavačke djelatnosti, 5. maja 2015. godine je održana i promocija monografije “Žuta zgrada pored Miljacke – JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti” autorice Senade Jusić.

Monografija je rezultat značaja i bogatstva naših fondova i zbirki, kao i dobre saradnje sa institucijama nauke, kulture i obrazovanja na području Kantona Sarajevo – u ovom slučaju sa JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.