34 godine od proglašenja Dana arhivā BiH

ДРУШТВО АРХИВСКИХ РАДНИКА
Конференција

Број: 34/79
Теслић, 15. 6. 1979. године

На основу члана 24. Статута Друштва архивских радника Босне и Херцеговине, а на иницијативу појединих архивā из СРБиХ о проглашењу дана архивā у Босни и Херцеговини, на изборној Конференцији Друштва архивских радника БиХ одржаној у Теслићу 15. јуна 1979. године, донесена је

О Д Л У К А
о проглашењу дана архивā у Босни и Херцеговини

1.

Проглашава се 12. децембар даном архивā у Социјалистичкој Републици Босни и Херцеговини.

2.

Обиљежавање овога значајног датума наше културне историје када је 12. децембра 1947. године основан Архив Босне и Херцеговине, имаће прије свега радни карактер. Друштво архивских радника и архиви организоваће тај дан тако да се јавности истакну резултати које је архивска служба у Босни и Херцеговини постигла у протеклој години. Путем средстава јавног информисања, пригодним публикацијама, изложбама, предавањима, организованим посјетама пионира и омладине архивима и на друге начине приказаће се јавности културне вриједности које архиви чувају и упознати са суштином и друштвеним значајем архивске дјелатности.

3.

Предсједништво Друштва архивских радника БиХ за архивску службу у цјелини, а сваки архив посебно, сачиниће, најдаље до 1. септембра сваке године, програм обиљеђавања дана архивā.

4.

Ова одлука ступа на снагу даном њеног усвајања.

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА

Бабић Владимир, с.р.

(Glasnik arhiva i arhivskih radnika Bosne i Hercegovine, br. 18/19, 1978-79)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.