Održane Skupštine arhivističkih udruženja

Redovne Skupštine Arhivističkog udruženja BiH i Arhivističkog udruženja u Federaciji BiH održane su 5. maja u Mostaru, a na dnevnim redovima bili su aktuelizirani problemi arhivske djelatnosti u BiH.

Bila je ovo prilika za druženje kolega iz svih arhiva BiH uz ljubazno gostoprimstvo domaćina Arhiva HNK/Ž na čijem je čelu g-din Edin Čelebić.

Skupština Arhivističkog udruženja BiH usvojila je Izvještaj o radu za protekle dvije godine i plan rada za narednu godinu. Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i usvajanje prečišćenog teksta Statuta AUBiH. Između ostalog, odlučeno je da će se Drugi kongres arhivista BiH održati u novembru ove godine u Banja Luci.

Skupština Arhivističkog udruženja u Federaciji BiH u novom sazivu usvojila je Finansijski izvještaj za 2010. godinu, Plan rada za 2011-2015. i Poslovnik o radu Skupštine. Dogovorene su smjernice za intenzivnije aktivnosti na informatizaciji arhivske službe BiH, a jedna od njih održat će se u okviru radionice ICARUS-a 30. i 31. maja u Tuzli, čiji je domaćin Arhiv Tuzlanskog kantona.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.